Bir Umut Ol Projesi Paneli

7 Mayıs 2014
Bir Umut Yeşert Projesi
4 Nisan 2018
Yeşilay ve Bir Hayata Dokun Derneği iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında İzmir’de “Madde Bağımlılığı Problemi ve İstihdam Edilebilirlik Kapasitelerinin Artırılması” konulu panel düzenlendiAK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık: “Madde bağımlılığını önleme konusunda TBMM’de duyarlılık, çaba ve iradeyle çalışmalar yürütülmektedir”CHP İstanbul Milletvekili Tekin: “Bağımlılık tedavisi için hastane ve doktor sayısı yetersiz. Ayrıca bakımevlerinin oluşturulması gerekiyor”

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, madde bağımlılığını önleme konusunda TBMM’de duyarlılık, çaba ve iradeyle çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yeşilay ve Bir Hayata Dokun Derneği iş birliğiyle yürütülen “Bir Umut Ol” projesi kapsamında, Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda, “Madde Bağımlılığı Problemi ve İstihdam Edilebilirlik Kapasitelerinin Artırılması” konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan Kocabıyık, madde bağımlılığının bireyleri yok ettiğini, toplumu çürüttüğünü ve her alana “kanser hücresi” gibi yayıldığını belirtti.

Madde bağımlılığının, dünyanın en önemli sorunları arasında yer aldığını vurgulayan Kocabıyık, Batı toplumlarının uyuşturucu kullanımını önleme konusundaki çalışmalarını göz önünde bulunduran Türkiye’deki uzmanların, bu konuda çok daha iyi eylem programları hazırladığına işaret etti.

Bağımlılığını önleme konusunda yapılacak çok şey olduğunu ifade eden Kocabıyık, şöyle konuştu:

“Madde bağımlılığını önleme konusunda TBMM’de duyarlılık, çaba ve iradeyle çalışmalar yürütülmektedir. Meclis önergeleri verilmiş ve konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmuştur. Rehabilitasyonun ardından bağımlıların istihdam edilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye, madde bağımlılığı konusunda nasıl bir sorunla karşıya olduğunu ve ne yapması gerektiğini biliyor. Şimdi çözüm uygulama alanını genişletmek gerekiyor.”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de uyuşturucunun önlenmesi konusunda aile, resmi kurumlar ve medyaya büyük görev düştüğünü ifade ederek, “Bağımlılık tedavisi için hastane ve doktor sayısı yetersiz. Ayrıca bakım evlerinin oluşturulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Tekin, son yıllarda göç ve Ortadoğu coğrafyasındaki değişimle Türkiye’ye gelen yabancı sayısındaki artışın uyuşturucu kullanımını yaygınlaştırdığını savundu.

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan da iktidar ve muhalefetin uyuşturucuyu önleme konusunda birlikte hareket etmesinin çocukların ve gençlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Coşkunol da bağımlılık yaşının 40’lardan 20’lere düştüğünü, 14-15 yaşında uyuşturucu kullananlara rastladıklarını ve tedavinin ardından topluma adaptasyon sürecinin büyük önem taşıdığını aktardı.

Bir Hayata Dokun Derneği Kurucu Başkanı Burcu Bostancıoğlu da madde bağımlılığı temelli dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu sağlamayı ve istihdam edilebilirlik kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Panel raporunu indirmek için buraya tıklayınız.

Comments are closed.