Sıfır Kayıp Projesi

Bir Hayata Dokun Derneğinin toplumsal entegrasyonun sağlanmasında en önemli dezavantajlı gruplardan birisi olan “Bağımlılıkla Mücadele” konusunda hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü hibesi ile desteklenen “Bağımlılıkla Mücadelede Sıfır Kayıp” projesinin zirve programı; Üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşların sunumu ile 10 Mart 2022 perşembe günü 09.30-15.00 aralığında İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salonda gerçekleştirilecektir.

Derneğimizin büyük bir özveriyle yürüttüğü projenin sonuç programına tüm STK’larımızı ve halkımızı davet ediyoruz.

Sunumlar Zoom üzerinden canlı yayınlanacaktır. Çevrimiçi katılım için buraya tıklayınız.

Bağımlılıkla Mücadelede Sıfır Kayıp El Borşürünü indirmek için buraya tıklayınız.

Bağımlılıkla Mücadelede Sıfır Kayıp Programını incelemek için buraya tıklayınız.

Madde bağımlılığı olan bireyleri topluma yeniden kazandırma projesi

Kişileri topluma yeniden kazandırabilme, hayat akışlarını bozmadan aralarındaki ilişkileri ve yaşamlarını düzenleme amacıyla düşünülmüş denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlü genç bireyler, cezai süreçleri tamamlayarak normal yaşantılarına döndüklerinde hayatlarını sürdürmek ve gelecekle ilgili planlarını gerçekleştirebilmek için başarılı olabilecekleri bir iş hayatı arzu ederler.

Fakat yaşadıkları olumsuz süreç ve arka planlarındaki cezai durumları kişileri iş piyasasında zayıf konuma düşürür. Eğitim yetersizlikleri ve ellerinde mesleklerinin de olmayışı iş bulmalarını daha da zora sokar. İzmir denetimli serbestlik müdürlüğü kapsamındaki madde bağımlılığı sebebiyle yükümlü olan bu gençlerimize erişimle; madde bağımlılığı mücadelesine kalıcılık ve sürdürülebilirlik kazandırılması için bu alanda madde bağımlılığı ile mücadele eden kişi, kurum ve STK’lar arasında daha aktif platformlar oluşturularak; dijital okuryazarlık, iletişim atölyeleri ve kişisel gelişim eğitimleri verilerek, denetimli serbestlik süreçlerinin sonunda hayatlarına olumlu başlangıç yapmak isteyen gençlerimize istihdam alanında destek sağlamada toplumsal kararlılığın artırılması müdahalenin temel mantığı ve metodolojisini oluşturmaktadır.

İnsan odaklı, sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyüme için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması hedefi ile yola çıkan bir hayata dokun derneği, “Sıfır Kayıp Projesi” ile dezavantajlı gençlerin ülke ekonomisine bu sefer girişimci olarak katılmasına destek olacaktır. Dijital okuryazarlık ve iletişim atölyeleri ile dezavantajlı gençlerin girişimcilik motivasyonunu desteklemeyi amaçlayan bir hayata dokun derneği, denetimli serbestlik yükümlüsü 24 gence ulaşmayı hedefliyor. Hedef kitlemiz 24 bireyi sektöre kazandırarak sosyal içerme süreçlerini desteklemenin çarpan etkisiyle bundan sonraki benzeri süreçlerde öncü olmayı ve etkili olarak sürdürme kararlılığındayız.

Sıfır Kayıp Projesi Hedeflerimiz

1. Sıfır Kayıp Projesi Eğitim Müfredatı İle İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde Cezai sorumluluğu Devam Eden 24 Gence Eğitim Verilmesi Hedeflenmekte
  2. Dezavantajlı Gençler Arasından 24’ine İş Ve Sosyal Yaşamda İletişim Atölyeleri gerçekleştirilmesi Ve Devamında 100 Tanesine Mentörlük Desteği Verilmesi
  3. Gençlerin İş Gücü Piyasasında Dijital Okuryazarlık Ve İletişim Atölyeleri İle Girişimcilik motivasyonunu Desteklenmesi
  4. 24 Madde Bağımlısı Genç Esas Olmak Üzere Denetimli Serbestlik Yükümlüsü Bireylerin yaygın Eğitim Basamaklarına Kayıtlarının Gerçekleştirilmesi
  5. Denetimli Serbestlik Yükümlüsü 24 Bireyin Dijital Okur Yazarlığı Konusunda 60 Saatlik eğitim İle Sertifikasyonu, (Dijital Marka Yönetimi Ve Sosyal Medya
  6. DS Yükümlüsü 24 Bireyin İletişim Bilgisi Temelli Diksiyon Ve İletişim Alanında 48 Saatlik eğitimi (İş Ve Sosyal Yaşamda İletişim)
  7. Proje Web Sitesinde Denetimli Serbestlik Yükümlüsü Gençlerin Sosyal İhtiyaçlarına yönelik Bilgi Ve İletişim Ağı Kurulumu
  8. Denetimli Serbestlik Yükümlüsü Bireylerle Buluşma Paneli Organizasyonu, Sektöre temsilcilerin Dijital Okur- Yazarlığı Alanında İstihdamı

Sıfır Kayıp Projesi Bilgi Notunu indirmek için buraya tıklayınız.