“BİR UMUT OL” Projesi Kapsamında Gençler Sertifikalarını Aldılar

4 Nisan 2018
MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE VE İŞ İSTİHDAM GELİŞTİRME
7 Aralık 2018

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE İŞ İSTİHDAMI KAPASİTELERİNİN ARTTIRILMASI “BİR UMUT OL” PROJESİ KAPSAMINDA GENÇLER SERTİFİKALARINI ALDILAR.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek programı kapsamında “Bir Hayata Dokun Derneği’nin birlikte yürüttüğü Madde Bağımlılığı Problemi ve İstihdam Edilebilirlik Kapasitelerinin Arttırılması amaçlı ‘Bir Umut Ol’ isimli projesi ilk meyvelerini verdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hibe programı kapsamında Türkiye’de üçüncü, İzmir’de ise birinci seçilen ‘Bir Umut Ol’ projesi 15 ile 25 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlığını engellemek, sosyal hayata entegre etmek ve iş istihdamı sağlamak amacını taşıyor. Bir Hayata Dokun Derneği Kurucu Başkanı Türkiye’nin akademik tek Sanat Terapisti Dr. Burcu Bostancıoğlu proje kapsamında dokunacakları hayatların yanı sıra başka yaşamların da bu karanlık süreçlerden uzak durmasını amaçladıklarını dile getirdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bağılılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğümüz “BİR UMUT OL” isimli projemizde sertifikalar sahiplerini buldu. Dört gencimiz iş sahalarında çalışmaya başladı. Proje ve eğitimler devam etmektedir.